Fladsåen snor sig gennem landskabet.

 

Mogenstrup er den største by i lokalområdet.

Byen er udpræget parcelhusområde, men der er også Lejeboliger og Andelsboliger.  Grønne områder og et stort stisystem gør det nemt og hyggeligt at færdes i byen. Mogenstrup er omkranset af skove mod nord og nordvest.

Ved Mogenstrup starter Mogenstrup Ås der ender i Næstved ved Munkebakken. Mogenstrup Ås er ca. 10 km. lang og største højde er ca. 55 m over havet. Fårebakkerne (Fladså Bakker) der udgør en del af Mogenstrup Ås bruges i gode vintre med megen sne til udøvelse i ski og kælke sportens kunst. Syd for Mogenstrup Ås ligger Fladså ( Fladså Å) der med en længde på ca. 5,5 km. har sit udspring øst for Sparresholm og løber ud i Fladstrand syd for Abbednæs. I Mogenstrup er der mulighed for indkøb af dagligvarer, Post og Lotto, pakker og håndkøbsmedicin, blomster, tøj og fastfood, ligesom der er adgang til frisør, læge, tandlæge og bedemandsforretning og mekaniker. Herudover forefindes der en sports og svømmehal med genoptræningscenter, golfbane, skole, børnehave samt ældrecentret Bakkegården. I tilknytning til sports -og svømmehallen forefindes der selskabs- og mødelokaler.

Skt. Mogens Kilde er kendt fra 1100 tallet – lukket i 1990 –  Der arbejdes på genetablere kilde og springvand her i 2018

Præstø Landevej skære gennem byen og det er ti minutters køretid til Næstved. Der er 1/2 times busdrift til Næstved -Præstø.